lördag 17 november 2012

Sås och dippsås

Vi är några riktiga turkisk youghurt-junkies här hemma, och det blir ju en hel del då jag allt som oftast använder yoghurt som bas i mina kalla såser. Denna variant är löjligt enkel att göra och passar till såväl grillat kött som kyckling och även som dippsås till både grönsaker och chips.

Huvudingrediensen är min "Ölands-krydda" som ni hittar här.
Stirra er inte blind på att den egentligen är till kryddsmör.....man kan ha kryddan på/i det mesta! Här är tex en kycklingrätt.

Santa Marias Chermoula + örtsalt + Ölandskrydda + turkisk yoghurt 

= en ruskigt god sås/dippsås

Har tyvärr inga specifika mått...behövs inte så mycket av varje krydda, så börja smått och smaka av efter hand. Såsen får lite mer sting om den får stå någon timme eller två i kylen och "gotta sig".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar