onsdag 28 mars 2012

Öländsk kyckling med ris och plockmat


Jag har döpt denna rätt efter min älskade kryddblandning från Öland. Vi är ju som sagt väldigt förtjusta i kyckling här i huset och kyckling är tacksamt om man vill testa olika kryddblandningar. Egentligen är kryddan till för att blandas med smör och bli ett gott kryddsmör, men jag har hittat en massa olika användningsområden för den. Fantastiskt god är den i alla fall och passar som handen i handsken till kyckling.

  • Färsk kycklingfilé
  • Lök (funkar med både gul, röd eller schalottenlök)
  • Zucchini
  • Färska skogschampinjoner
  • Matlagingsgrädde
  • Grönsaksbuljong
  • Svartpeppar
Dela filéerna i mindre bitar.
Finhacka lök och fräs i lite smör.
Tillsätt kycklingen och zucchinin samt kryddorna. Låt fräs på medelhög värme.
När kycklingen fått lite färg, tillsätt matlagningsgrädden och champinjonerna samt 1/4 grönsaksbuljongtärning. Låt småputtra under lock på svag värme till kycklingen är genomstekt.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor eller 1/4 buljongtärning till.

Servera med ris.
Vi brukar även ha mini plommontomat, gurka, fetaost, oliver och grönsallad till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar